Regen, regen en af en toe een zonnetje

2010
11.25

Bon Dia,

Sinds de vorige update van de weblog heeft het tot op heden veel geregend op Bonaire. We hebben ons vermaakt door toch over het eiland te toeren en tussen de buien door van de enkele zonnestralen te genieten. Een paar keer hebben we op een heerlijk zandstrandje gezeten en daar de ondergaande zon bekeken.

Het eiland ziet er op dit moment heel erg groen uit, de cactussen hebben zich volgezogen met water en vaak breken ze dan af met als gevolg dat er een leuke stam met prikkels op de weg ligt. Dat het af en toe flink kan regenen illustreert deze foto:

Regen

Gelukkig regent het vaak niet de hele dag door en is het af en toe toch droog. Tijdens één van onze ritjes hebben we vanaf het uitzichtpunt over Rincon onderstaande foto’s geschoten:

Kerkje-rincon

Mijn Dushi’s op het zelfde uitzichtpunt:

Anna-daan

Gelukkig hoeven we ons hier geen moment te vervelen. We genieten van de rust, de natuur en van elkaar. Anna speelt af en toe met haar vriendinnetje Elina, samen Nijntje kijken vinden de dames helemaal fantastisch.

Anna-elina

We hoeven niet altijd de deur uit om de natuur van Bonaire te zien. Vanuit het huis hebben we prachtig uitzicht op zee en hier in de tuin is ook genoeg natuur te zien. Leguanen zitten hier volop en af en toe wil er een gewillig op de foto.

Leguaan

Een duif heeft hier in de tuin in een cactus een nest gebouwd. Of dat nu zo heel slim is weet ik niet, als je ziet hoe blauw-blauwtjes, leguanen en ander spul behendig de cactussen in klimmen.

Duif-nest

Vanochtend (donderdag) is Bert met de blauwe vogel (KLM) aangekomen. We hebben met z’n vieren een rondje Gotomeer gereden en hebben daarna heerlijk gegeten bij Rose Inn restaurant in Rincon. Een begrip hier op het eiland, wij waren er echter nog nooit wezen eten. We hebben al die tijd wat gemist 😉

Doordat het hier op Bonaire veel regent en vaak ook heftig, zijn de poeltjes die normaal kurkdroog zijn nu helemaal volgelopen met regenwater. Het water loopt zelfs al over de wegen, dit hebben we hier nog nooit gezien.

Gotomeer-eilandje

Gotomeer-weg

Bij Rose Inn hebben we heerlijk gegeten, Anna heeft van ieders bord heerlijk lopen meesmullen en ze vond het allemaal maar wat interessant. Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas aan op Bonaire en het eiland begint al in de stemming te komen, overal waar Anna Sint en Piet ziet wil ze dat ook direct aan je laten weten. Bij Rose Inn hadden ze het Sinterklaasfeest alvast gecombineerd met Kerst. De kribbe, de kerstboom en de Sinterklaasversiering staan daar allemaal naast en door elkaar.

Anna bij de zak van Sinterklaas:

Rose-inn

We hopen dat we vanaf nu lekker zonnig weer krijgen!

Pasa bon dia, nog een fijne dag!

AYO,

Anna, Daan en Mark

1 reactie op “Regen, regen en af en toe een zonnetje”

  1. Susan en Jan-Paul schreef:

    Hallo lieve vrienden. Wat leuk om jullie foto’s te zien en verhalen te lezen. Jammer dat het zoveel regent, maar jee, wat ziet de natuur op Bonaire er dan anders en prachtig uit. Anna is gegroeid zeg! Op de ene foto is ze sprekend haar vader, maar op sommige foto’s zien we opeens ook Anja in haar terug. Dikke zoen vanuit koud Nederland, Susan en Jan-Paul

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.