Archief voor de maand november, 2009

Oh wat is het hier mooi


2009
11.30

Bon Dia Hulanda,

Gisteren (zondag) hebben we lekker gezwommen en lui gedaan en ‘s avonds lekker gegeten bij Captain Don’s. Vandaag hebben we een rondje Goto meer gedaan, helaas niet de visarenden gezien die we laatst wel tegenkwamen maar toen hadden we natuurlijk geen camera bij ons. Wel veel andere mooie dingen gezien zoals een kudde loslopende ezels, flamingo’s, de westkust, Seru largu (uitzichtpunt) etc.

Het moois begon vanochtend al hier in de tuin, in de struik naast het terras zitten veel bloemen en dus ook kolibri’s. We hebben al drie soorten gezien: rood met gele, groene en grijze kolibri’s. Soms zitten ze te bekvechten met elkaar, helaas hebben we dat nog niet op de foto kunnen vastleggen… die dingen zitten ook nooit stil! Wel hebben we deze plaatjes kunnen schieten:

Groene_kolibri1

Groene_kolibri2

Kolibri_geel_rood

Kolibri_geel_rood2

Kolibri_geel_rood3

In dezelfde struik zitten ook vaak vlinders, gele en witte.

Vlinder

Vanochtend zaten Anna en papa lekker in de hangmat, Anna zat gezellig te brabbelen en papa hoorde het allemaal aan.

Papa_anna_hangmat

Anna_hangmat

Zoals gezegd zijn we op het heetst van de dag een rondje eiland gaan doen, lekker in de airco van de auto. Het is toch wel wennen 32 graden, maar goed alles went zullen we maar zeggen!

Flamingos

Aan de noord-oost kust van het eiland hebben ze sinds ons laatste bezoek aan Bonaire (februari 2009) windmolens geplaatst.

Windmolens

We hebben het rondje eiland afgesloten met een bezoek aan een hoog gelegen punt hier op Bonaire: Seru Largu. Boven op dit punt staat de heilige Maria.

Annamariakoekoek

Annaserulargu1

Annaserulargu

Annaserulargu3

De zon gaat nu bijna onder en er zijn bijna geen wolken, dat belooft dus een mooie zonsondergang te worden. Met de polar in de ene hand en de camera in de andere zullen we eens kijken of we een heuse green flash kunnen waarnemen.

AYO Anna, Daan en Mark

Sinterklaas op Bonaire


2009
11.28

Afgelopen donderdag was het zo ver, we vertrokken richting Bonaire. Na de vlucht van 9,5 uur waren we aardig vermoeid aangekomen op Bonaire. Anna heeft in het vliegtuig 3 uurtjes geslapen en de rest lekker gespeeld, rondgebanjerd en vooral aan het begin van de vlucht af en toe even flink gemopperd. Dat mocht de pret niet drukken, we gaan op vakantie!

Vrijdagochtend hebben we hier de zon op zien komen en in de middag hebben we lekker gelunched bij JibeCity. Anna vond het prachtig en vooral het hekje met daarachter zonnende mensen was erg interessant… even gluren bij de buren!

Glurenbijdeburen

Vandaag (zaterdag) zijn we naar Kralendijk gereden om daar de intocht van Sinterklaas te bekijken. Geen bekende Sinterklaasdeuntjes maar swingende samba trommels. Hieronder de foto’s van ons Sinterklaas avontuur hier op Bonaire:

Stoomboot

Sinterklaasopkade2

Sinterklaasopkade

Zwartepiet

Maffepiet

Annazwartepiet

Sinterklaas

Sinterklaaswilhelminaplein

Anna vond Sinterklaas en de zwarte pieten reuze interessant, vooral de swingende samba sound deed haar handjes klappen. Een gezellige ochtend.

Annahandjesklappen

Vanmiddag hebben we ook nog lekker gezwommen in het zwembad, Anna is een echt waterratje en haar uit het water krijgen is een stuk moeilijker dan haar erin krijgen.

Annazwembad

Vanavond gaan we uiteten alleen weten we nog niet waar.

AYO!

Anna, Daniëlle en Mark