Archief voor de maand april, 2008

We hebben eindelijk een BBQ!


2008
04.17

Gisteren (dinsdag) hebben we bij Kooyman een BBQ gekocht en die hebben we vandaag meteen uitgetest. Het resultaat hiervan zie je onderaan dit bericht.

Vandaag begon de dag met een lekker frisse duik in het zwembad. Laatst hadden we al een paar luchtbedjes gekocht en hoe handig ik (Mark) hier mee ben, zie je hieronder:

Zwembad1

Zwembad2

Oefening baart kunst… hierna komt het genieten:

Zwembad3

Vandaag zijn we wezen snorkelen bij Ol’ Blue. Een erg mooie duikstek, maar dit keer alleen van bovenaf bewonderd! Het blijft een apart gezicht om zo’n 18 meter onder je een aantal duikers te zien. We zijn pas aan het eind van de middag, net voor zonsondergang, via het Gotomeer teruggereden naar het huis.

Olblue

Bij de Bopec lagen twee grote schepen, we dachten altijd dat ze daar olie oversloegen maar nu weten we hoe de Polar (bier uit Venezuela) het land in komt:

Polar

Bij het Gotomeer maakten we deze foto van de bijna ondergaande zon:

Gotomeer

Net voorbij Hato op weg naar huis zagen we de zon bijna in de zee zakken:

Sunset

Thuis aangekomen liep dit huisdier in het washok… schrik niet de foto is van erg dichtbij genomen en in het echt is het spinnetje maar 1,5 centimeter:

Spin

De spin hebben we na het nemen van de foto vakkundig gevangen met schoenmaatje 46, helaas voor de spin overleefde hij dit niet.

Na dit avontuur konden we eindelijk gaan BBQ-en … nee geen spin maar lekkere kip en hamburgers.

Bbq

Dat was hem weer voor deze keer, inmiddels is het hier 22.08 uur en worden we moe.

AYO

Daan en Mark

Wat een lucht!


2008
04.10

Als je het zo zou schilderen gelooft niemand je, maar de luchten hier op Bonaire kunnen werkelijk fantastisch zijn. We laten jullie even meegenieten van het uitzicht van gisteravond nadat ze zon een klein kwartier onder was:

Lucht

Lucht1

Lucht2

Vandaag (donderdag) zou de schoonmaakster komen voor de tweede keer dat ze hier zou schoonmaken. De eerste keer kwam ze een paar uur te laat zonder dit aan te geven en vandaag zou ze hier om 10 uur ‘s ochtends zijn. Na 2,5 uur wachten toch maar even gebeld waar ze bleef. Ze was ziek en haar beltegoed was op… die hebben we vaker gehoord hier op Bonaire! Ze belt ons weer wanneer ze beter is… tot die tijd houden we het hier zelf wel schoon. In Nederland hoef je dit soort grappen niet uit te halen op je eerste en tweede werkdag, maar goed hier gaan dit soort dingen blijkbaar toch even iets anders.

Vanmiddag zijn we wezen eten bij City Cafe en daarna hebben we in Kralendijk nog wat boodschappen gedaan en zijn we even bij een makelaar geweest voor wat meer informatie. Nu, aan het einde van de middag, zitten we lekker bij het zwembad en we nemen zo nog even een lekkere verkoelende duik.

AYO Daan en Mark

Beestenboel


2008
04.09

Hier op Bonaire kom je fantastische vogels tegen en met een beetje geluk en een goede camera kun je hele mooie plaatjes schieten. Zo kwamen wij gisteren de volgende beesten tegen (voornamelijk vogels):

Dit keer zitten er op Bonaire veel flamingo’s, wat ons opvalt is dat je ook erg dicht bij kunt komen. Deze foto is genomen op zo’n 4 meter afstand.

Flamingo4

Heel speciaal zijn de Caracara’s, valkachtige roofvogels die wel een spanwijdte van zo’n 1,3 meter kunnen bereiken. Ook deze Caracara konden we van erg dichtbij bewonderen en op de gevoelige plaat vastleggen:

Karakara

Bij het uitkijkpunt over het Gotomeer zagen we deze twee verliefde parkieten:

Parkieten

Naast het zwembad zat deze troupial ons in de gaten te houden:

Troupial2

Als je probeert dichterbij te komen vinden ze het op een gegeven moment wel welletjes en moet je snel proberen alsnog een fatsoenlijke foto te maken van een wegvliegende vogel. Soms levert dat mooie plaatjes op:

Troupial_2

… en tot slot hebben we het varken en het biggetje geparkeerd op de daarvoor bestemde parkeerplaats:

Varkens

AYO Daan en Mark