Archief voor de maand april, 2007

Laatste dag op Bonaire: Queen Mary 2 en wasbeurt Lucky


2007
04.05

Vandaag is onze laatste dag hier op Bonaire. Vanmiddag om 4 uur staan we met onze koffers klaar op het vliegveld om de auto in te leveren en om in te checken. Wat gaan 3 maanden snel!

Vanochtend zijn we om 6.15 uur opgestaan om te kijken hoe de Queen Mary 2 hier achter het huis langs zou varen richting de pier van Bonaire. Blijkbaar komt hier niet alles te laat, de Queen Mary 2 zou om 7.00 uur aankomen maar lag om 6.15 al aan de pier. We hebben toch nog wat foto’s gemaakt.

Queenmary20

Queenmary2

Queenmary21

Queenmary22_1

Queenmary23

Lucky begon de dag ook goed met een lekkere wasbeurt. Chiki (de tuinman) heeft Lucky eens lekker onderhanden genomen.

Lucky1

Lucky2

We gaan nu maar eens de koffers pakken en we hopen dat we alles meekrijgen. Per persoon 20 kilo in de koffer en de rest maar mee als handbagage… we zien wel of het allemaal lukt. We kijken ook wel uit naar de terugkomst in Nederland.

AYO Daan en Mark

Oil Slick Leap, O’l Blue & Front Porch


2007
04.01

Gisteren en vandaag is het aardig bewolkt hier op Bonaire. Vandaag heeft het zelfs flink geregend! Als het boven water niks is dan gaan we toch lekker duiken … nat worden we toch. Gisteren hebben we 2 duiken gemaakt bij Oil Slick Leap en O’l Blue, beiden duikplaatsen in het noorden van het eiland. Tevens zijn dit duikplekken met mooi koraal en met een beetje geluk is er erg veel te zien.

Vanochtend op zoek naar een mooie duikplek zagen we bij Andrea II een groep dolfijnen. We zijn toen een eind in de richting waarin ze zwommen gereden in de hoop ze tegen te komen. Eenmaal in het water bij Front Porch (de plek waar vroeger het Sunset Beach hotel heeft gestaan) zagen we  in de verte  een tweetal duikboten die rondom de dolfijnen aan het varen waren. Helaas was dit voor ons te ver weg. Tijdens de duik hebben we ze wel een aantal keren gehoord maar met een zicht van 30 meter  hebben we ze toch niet kunnen zien… we blijven dromen en hopen op een ontmoeting met de dolfijnen. We zijn wel een aantal keren, ook tijdens eerdere duiken, dicht in de buurt geweest en hebben ze gehoord …

Tijdens de duiken van gisteren en de duik van vandaag hebben we het volgende gezien:

Schildpad bij Front Porch (klik op de schildpad foto’s voor een vergroting):

Schildpad_1

Schildpad2

Schildpad3

Tijdens de duik bij O’l Blue zagen we deze Scorpion Fish op een stuk Elkhorn Coral zitten, nu is hij goed te zien want hij steekt lekker af tegen de geel / oranje achtergrond:

Scorpionfish_1

Een van onze favoriete plaatjes, garnalen op een anemoon. Dit zijn Squat Anemone Shrimps op een Giant Anemone:

Garnaaltjes

Aan het eind van de duik kwamen we nog dit veld bezaaid met Staghorn Coral tegen:

Staghorncoral

Deze zeekomkommer (Three-Rowed Sea Cucumber) heeft een aparte kleurcombinatie, die we nog niet veel eerder hebben gezien:

Cucumber

Tijdens de eerste duik van gisteren bij Oil Slick Leap hebben we eindelijk de Porcupine Fish van voren weten te fotograferen. De Porcupine Fish is een van onze favoriete vissen hier op Bonaire, ze kijken heel lief en vriendelijk met dat geinige koppie.

Porcupine_2

Inmiddels is het hier weer droog en we hopen dat de zon nog even lekker doorbreekt.

AYO Daan en Mark