Archief voor de maand april, 2010

Gestrand op Bonaire


2010
04.20

Bon dia,

Afgelopen donderdag 15 april zouden we met de KLM terugvliegen naar Nederland. ‘S ochtends op het vliegveld bij het inchecken kregen we te horen dat de vlucht met onbepaalde tijd was vertraagd en dat we de volgende dag om 10.00 uur ‘s ochtends moesten bellen voor een update. Donderdagmiddag landde het vliegtuig, zonder passagiers aan boord, waarmee we terug zouden vliegen op Flamingo Airport, geen goed teken.

Klmflamingoairport

Klmflamingoairport2

Het vliegtuig heeft er tot vanochtend (maandag 19 april) gestaan en is wederom zonder bemanning teruggevlogen naar Quito. Van donderdag t/m zondag kregen we telefonisch te horen dat onze vlucht nog steeds met onbepaalde tijd was vertraagd. Vanochtend kregen we de mededeling dat we om 10.00 uur naar het vliegveld moesten komen om onze vlucht om te boeken. Toen we aankwamen stond er al een lange rij te wachten, we waren om 12.35 pas aan de beurt. De eerstvolgende mogelijkheid die ons werd geboden is 27 april, een vertraging dus van 12 dagen. De 27-ste vliegen we als het luchtruim opengaat boven NL naar huis.

In de tussentijd hebben we een aantal malen ‘s avonds de laatste vakantieavond gevierd, een aparte ervaring. Omdat we niet wisten wanneer we zouden vliegen konden we dus ook niet duiken en dus hebben we de tijd doorgebracht op het strand en een paar leuke ritjes.

Omdat het op Bonaire flink heeft geregend, nu inmiddels meer dan een week geleden, stonden alle kibrahacha’s tegelijk in bloei. Een erg mooi gezicht al die gele bloemen op de heuvels.

Kibrahacha

Tijdens een rondritje door de knoek kom je af en toe een verlaten huisje tegen waarvan de eigenaar met de noorderzon is vertrokken of omdat het huisje is verlaten wegens een triestere reden. Op de kalender aan de muur zagen we de laatste maand van gebruik: januari 1996. Na dik 14 jaar ziet zo’n huisje er dan zo uit:

Vervallenhuis

Vervallenhuis2

Pannen

Vervallenhuis3

Vervallenhuis4

Uitzichtraam

Verder hebben we ook nog een aantal andere leuke of mooie plaatjes geschoten tijdens de rondritjes.

Dividivi

Ezellandschap

Op onderstaande foto de bodem van een uitgedroogd poeltje:

Opgedoogdpoeltje

Zoals de planning er nu voor staat zijn we nog ruim een dikke week hier op Bonaire. We proberen nog om een eerdere vlucht terug te kunnen boeken, maar laten we eerst maar eens kijken of de vluchten daadwerkelijk rechtstreeks in Amsterdam aankomen. We houden jullie op de hoogte!

AYO,

Anna, Daan en Mark

Heerlijk genieten


2010
04.11

Sinds een paar dagen zijn opa Bert en oma Anja ook weer op Bonaire, Anna heeft het heerlijk naar haar zin met al die aandacht. Tussen het peuterpuberen door geniet ze van de aandacht die ze krijgt van opa en oma.

De afgelopen week hebben we weer heerlijk genoten van Bonaire. Opa en oma hadden wat regen meegenomen uit Nederland en dat hebben we gemerkt. Drie dagen heeft het regelmatig geregend en dat was zeer welkom voor de flora en fauna hier op Bonaire. Het eiland wordt weer groen en de beesten hebben weer genoeg drinkwater. Na de eerste hevige regendag zijn we naar JibeCity geweest want op de webcams konden we zien dat daar de zon wel scheen. Eenmaal daar aangekomen en in het water werd de lucht al “wat” donkerder.

Regeninaantocht

We hebben de bui niet afgewacht en hebben onze spullen gepakt, we zaten net op tijd in de auto. Wat een plensbui!

Af en toe zien we hier een oude (replica?) A-Ford rijden en dan krijg je een beetje een idee hoe het hier rond 1927-1932 moet hebben uitgezien (als er überhaupt hier toen auto’s reden).

Aford

De laatste dagen hebben we een aantal keer gezellig met opa en oma geluncht of gedineerd. Anna banjert als we moeten wachten op het eten vrolijk rond en bekijkt alles wat er te zien is in en om het restaurant. Bij Donna en Giorgio’s zit de knipperende en gekleurde kerstverlichting nog in de planten, erg interessant allemaal.

Anna_donna_giorgio

Anna begint al zelf haar vork en lepel te hanteren, vooral Chinees gaat er prima in …

Anna_chinees

Tot slot nog een aantal foto’s van de prachtige beesten die je hier op Bonaire tegenkomt, bijvoorbeeld deze grote heremietkreeft (+/- 10 cm groot):

Heremietkreeft

Een strijdlustige krab die we eerst uit het zwembad hebben moeten vissen:

Krab

Een jonge leguaan die niet op de foto wilde:

Runleguaan

En een zeemeeuw die we fotografeerden bij Pink Beach:

Meeuw

Gisterochtend (zaterdag) ben ik (Mark) samen met Bert en Walter wezen vissen met de boot van Walter op zee. Niks gevangen, wel twee keer beet. Wat is het varen met een bootje toch leuk. Gisteravond hebben we heerlijk ge-BBQ-ed bij Walter en Marjon, na wat gestuntel met de bbq werd vakkundig de vlam aangewakkerd. 

We hebben nog een aantal dagen voor de boeg en gaan nog even lekker genieten van Bonaire en elkaar.

AYO!

Anna, Daan en Mark

Vrolijk pasen!


2010
04.03

Bon Dia,

Deze week zijn we bijna elke dag lekker naar JibeCity geweest, Anna en wij vinden het daar heerlijk. De dagen vliegen voorbij en we kunnen haast niet herinneren wat we welke dag precies hebben gedaan, het is dat de laptop aangeeft dat het vandaag zaterdag is anders zouden we het niet eens weten.

Als je niet eens weet welke dag het is heb je volgens mij het echte vakantiegevoel te pakken, we voelen ons hier heerlijk en lekker ontspannen en bij Anna is dat goed te zien.

Anna

Donderdag zijn we wezen uit eten bij Capain Don’s, heerlijk aan het water genieten van de ondergaande zon en het mooie uitzicht. Helaas was er wat bewolking dus we zagen de zon weer niet in de zee zakken. We hebben er heerlijk pizza gegeten en Anna heeft de hele bediening ingepakt met haar lach en blonde krullen.

Captaindons

Pizza

In het zwembad hebben we ook weer wat leuke plaatjes van Anna kunnen schieten, deze luchtband hebben we uitgevoerd met een echte rolkooi:

Opblaasband

Tijdens een van onze ritjes langs de boulevard zagen we aan de waterkant twee hele blije vissers, met 1 vangst hadden ze een maandloon verdiend. Een heuse marlijn die ‘s avonds bij één van de betere restaurants op Bonaire op het menu zal staan.

Marlijn

Vaak komen we bij onze ritjes ook flamingo’s tegen, je ziet ze vaak bij het Goto meer en bij de zoutpannen en in de buurt van Pink Beach. Bij het Goto meer maakten we weer een hele serie foto’s van flamingo’s, hier één van de foto’s:

Flamingo

Morgen is het pasen en dat is op Bonaire wel merkbaar. Gisteren was het goede vrijdag en dan is bijna alles hier dicht. Donderdag en ook vandaag zaterdag was het een drukte van jewelste. Of alles was gratis óf iedereen hier heeft zijn spaarpot geplunderd óf heeft een flinke paasbonus gehad. Pick-ups vol Polar bier en complete groenteafdelingen en vleesafdelingen van de Warehouse en Cultimara werden ingeladen. Niks geen eieren schilderen, BBQ-en is wat er gebeurt met pasen!

Tijdens het boodschappen doen bij Cultimara heeft Anna de speciale winkelwagens voor kinderen gevonden. Wat een schik!

Boodschappen1

Boodschappen2

Op het strand worden van pallets en ander materiaal grote hutten gebouwd waar de hele familie gaat feesten, we zullen er morgen wat foto’s van maken. Sommige huizen zijn ook al aardig versierd voor pasen:

Easter

Fijne pasen!

AYO,

Anna, Daan en Mark