Archief voor de maand maart, 2010

Hi di ho neighbour


2010
03.30

Afgelopen zaterdag hebben we een rondritje Gotomeer gemaakt. Onderweg kom je Tolo tegen. Hier ligt een wandelpad waar we nog nooit eerder gelopen hebben omdat het zo dicht gegroeid was. Nu het allemaal wat droger is op Bonaire zijn sommige delen van het eiland beter begaanbaar geworden. Zo ook dit wandelpad. Juist omdat het droog is en veel planten uitgedroogd en kaal zijn, heb je zicht op dingen die je eerder gewoonweg niet kon zien.

Een heuse natural bridge op Bonaire (doorgang ongeveer 5 meter hoog):

 

Natural_bridge

Een overhangend stuk rots met een soort van stalagtiet:

Overhangenderots

Nogmaals, maar dan ingezoomd:

Overhangenderots2

Een rotsformatie:

Rots

Afgelopen zondag hebben we in paartjes van 2 gedoken met Marjon en Walter bij de Santa Barbara Crown pier. Een mooie duik met veel kleine jonge visjes, een fel blauwe blue parrotfish, een hele grote porcupinefish. Wij hebben geen foto’s gemaakt van deze duik.

Vandaag (maandag 29 maart) was ik (Mark) weer vroeg wakker, om 4.15 uur kon ik echt geen slaap meer vatten en toen ben ik maar opgestaan. Vanavond is het volle maan dus in de vroege ochtend zou de maan al bijna in zijn volle glorie te zien moeten zijn. De maan was niet fel maar wel helemaal rond:

Vollemaan

Na het ontbijt zijn we na een rondritje knoek achter Lagoen Hill weer lekker bij JibeCity wezen zwemmen. Anna had veel schik met het hekje waar af en toe een vreemde buurman bovenuit kwam: “Hi di ho neighbour”.

Buurman

Eind van de middag na het middagdutje van Anna hebben we nog een rondje zoutpannen gereden. Op de terugweg naar huis hebben zijn we nog even bij Walter en Marjon langs geweest en hebben daar nog even wat gedronken en Anna heeft daar heerlijke rijst gegeten. Wij kregen het “tafeltje dekje menu” mee naar huis, het was heerlijk.

Dadelijk nog even lekker een duik in het zwembad onder de volle maan en daarna lekker weer het bed in.

AYO!

Anna, Daan en Mark

We zijn weer op Bonaire!


2010
03.26

Bon Dia,

Inmiddels zijn we al weer 1,5 week hier op Bonaire en we vermaken ons hier weer prima. De eerste 1,5 week hebben we lekker gerelaxed, veel gezwommen in zowel het zwembad als in de zee, gelunched en vooral lekker lui gedaan.

In de “korte” periode dat we hier nu zijn hebben we al redelijk wat leuke foto’s gemaakt. Hieronder een update van de laatste tijd:

De heenreis naar Bonaire ging perfect, Anna was een voorbeeldige passagier en heeft tijdens de vlucht zeker 4,5 uur geslapen in de armen van mama. Papa en mama hebben daardoor ook wat slaap kunnen vatten. ‘S avonds zijn we nog even langs Walter en Marjon gereden om te laten weten dat we goed waren aangekomen. Binnenkort gaan we samen weer duiken, we kijken er naar uit!

Van JP en Suus hebben we oogzalf voor de ezels meegekregen en we hebben de oogzalf op de tweede dag van ons verblijf hier op Bonaire aan Marina afgegeven. Meteen hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer een rondje Donkey Sanctuary te doen:

Donkey1_2

Donkey2_2

Donkey3

Bijna elke dag zijn we wel ergens aan zee te vinden, ons meest favoriete strand is het strand bij Jibe City. Anna kan daar lekker spelen in de schaduw met haar schepje, emmertje en andere speeltjes. Anna heeft ook al vriendinnetjes gemaakt bij Jibe City: Jaja uit Harderwijk en Stella (dochter van Martijn) uit Zweden.

Anna_cibe_city_klein

Anna_cibe_city_2

Anna_zwembad

Anna_zwembad2

Annapaard

Drie kleine kleutertjes die zaten op het strand. Van links naar rechts: Jaja, Anna en Stella.

Jajaannastella

Jajastellaanna

Een surf dude probeerde ook al indruk te maken op de op het strand aanwezige dames. Het ziet er allemaal zo makkelijk uit, zeiltje oppakken, rondje draaien, in de lucht gooien en weer opvangen.

Surf_dude1

Surf_dude2

Surf_dude3

Surf_dude4

Van deze “dude” hebben we al vaker fimpjes gezien op Youtube:

Mama_en_ik

Voordeur

Tot zover de update!

AYO,

Anna, Daan en Mark