Archief voor de maand december, 2009

Merry Christmas everyone


2009
12.25

Merry_christmas

Oostkust en zwemmen bij Lac Bay


2009
12.22

Bon Noche Hulande, goede avond Holland,

Vandaag zijn we druk geweest met een aantal bezoekjes in Kralendijk om het een en ander te regelen en om boodschappen te doen. Zo vlak voor de kerst is iedereen al aan het hamsteren geslagen en om de kerstdagen niet met droog brood door te hoeven komen hebben we de koelkast en diepvries aardig bijgevuld. Ons natje en droogje hebben we binnen en we proberen nog met de kerst te kunnen dineren bij Wil’s Tropical Grill… het water loopt ons nu al uit de mond als we nu al denken aan de verrukkelijke toetjes.

Vanochtend in de tuin bij het ontbijt zat deze parkiet ook lekker te genieten van de vrucht van een boom:

Parkiet

Na de nodige boodschappen ben ik (Mark) naar de Oostkust gereden om daar wat drijfhout te zoeken om straks in Nederland weer mooie fotolijstjes van te kunnen maken. De Oostkust staat bekend om de ruwere zee en daar spoelt ook het nodige aan wat elders in zee is beland. Naast alles wat aanspoelt staat de oostkust ook bekend om de hoge golven, veel natuur, flamingo’s, roofvogels en wat zuidelijker gelegen de zoutpannen. Hier heb ik weer wat mooie plaatjes kunnen schieten.

Als eerste de grond van een uitgedroogd poeltje:

Structuur

Een zeearend met een vers gevangen visje:

Visarend

Wat foto’s van de kustlijn:

Zuidoostkust

Zuidooskust2

Zuidoostkust3

Na het slaapje van Anna zijn we met z’n drietjes naar Lac Bay gereden om daar lekker in en bij het water te zitten en te spelen. Op de heenweg kwamen we een paard tegen waar Anna vermakelijk om moest lachen, dit hebben we op film gezet. Verder kwamen we op de heenweg vlak bij Lac Cai deze fregatvogel tegen.

Fregatvogel

Op het strand bij Lac Bay hebben we van Anna erg mooie foto’s gemaakt, maar die krijgen jullie later wel te zien.

Aan het eind van de dag zijn we teruggereden en werden getrakteerd op de ondergaande zon in het gebied rondom Lac Bay. Wat nog specialer is, is dat we caracara’s tegen kwamen en die bleven gewoon voor onze neus zitten, foto momentje dus:

Caracara_1

Caracara_2

Caracara_3

De ondergaande zon in combinatie met de natuur van de mangroven en de knoek levert hele mooie plaatjes op:

Boom

Lac_sunset

Een witte reiger:

Reiger

De ondergaande zon achter een bosje cactussen:

Cactussen

Al met al een zeer geslaagde dag, we hebben weer heerlijk genoten van al het moois hier op Bonaire!

AYO!

Anna, Daan en Mark

3 Duiken met als toetje dolfijnen


2009
12.20

Bon Dia Hulande,

Inmiddels hebben we 4 duiken gemaakt waarvan 1 nachtduik. Onder water is het hier op Bonaire minstens zo mooi als boven water. Tot nu toe hebben we gedoken bij Front Porch, Donkey Beach, Bel Air (nachtduik) en vandaag Jeannie’s Glory gecombineerd met de Salt Pier.

Onder water kom je heel veel moois tegen, op de foto hieronder een red banded shrimp, foto genomen tijdens de nachtduik bij Bel Air:

Banded_shrimp

Een Giant Basket Star (tevens nachtduik):

Giant_basket_star

Een Tube Dwelling Anemone (nachtduik):

Tube_dwelling_anemone

Tijdens de duiken overdag zijn we onder andere het volgende tegengekomen:

Een anemoon en wat mooie bodembedekkers 😉

Anemoon

Coral

Coral_2

Een flounder:

Flounder

Een French Angel Fish:

French_angel

Een Trunk Fish:

Trunkfish

We denken dat het onderstaande “balletje” een slaapzak is waar de Papegaaivis ‘s nachts in slaapt of het is wellicht toch een kwal(?)

Kwal_of_slaapzak

Vandaag hebben we gedoken bij Jeannie’s Glory en zijn van daaruit links af richting de zoutpier gezwommen. Onderweg aardig wat stroming waardoor we aardig wat lucht hebben verbruikt. Alles bij elkaar hebben we toch nog zo’n 60 minuten (Mark en Mark) en 73 minuten (Daniëlle en Walter) kunnen duiken. Op de foto’s hieronder zie je de begroeide pilaren van de Salt Pier (verboden te duiken zonder toestemming of onder begeleiding van een duikschool). Aan de kust hadden we maar bedacht dat we een duikschooltje waren begonnen met z’n vieren dus we mochten 😉

Saltpier_1

Saltpier_2

Saltpier_3

Saltpier_4

Saltpier_5

Aan het eind van de duik rustig de duikspullen in de auto gelegd waarna we met z’n allen vertrokken. Walter was iets eerder vertrokken want hij moest nog tanken. Na zo’n 100 meter te hebben gereden zagen we dicht aan de kust 3 groepjes met dolfijnen! Ondertussen kwam Walter al weer teruggereden en hij rende vanaf de kant zo het water in om tussen de dolfijnen te zwemmen. En dat lukte hem ook.

Nadat hij terug uit het water was hebben we afgesproken dat hij vast terug naar huis zou rijden waar de babysitters met Anna waren. Wij zijn nog even verder gereden naar Pink Beach en zijn daar het water in gegaan om de dolfijnen op te wachten. En daar kwamen ze, het waren er wel 100+ en er zaten ook een aantal kleintjes bij. De dolfijnen zwommen links, rechts en onder ons voorbij. Wat een fantastische ervaring, we konden ze zo aanraken als we zouden willen!

Dolfijnen_pink_beach

Een super ervaring, beiden zitten we hier nog met een grote “smile” op ons gezicht na te genieten!

AYO en nog een fijne zondag!

Anna, Daan en Mark