Archief voor de maand februari, 2007

Wandeling en Lac Cai


2007
02.26

Eergisteren zijn we wezen wandelen in de buurt van het Gotomeer, net voorbij Dos Pos. Deze wandeling hebben we al vaker gelopen in vorige vakanties en ook tijdens deze vakantie. Het blijft een prachtige wandeling dus waarschijnlijk is het ook niet de laatste keer dat we hier gaan wandelen. Tijdens de wandeling kom je bijna gegarandeerd een groot aantal lora’s (papegaaien) tegen en ook hoor en zie je veel parkieten. De lora’s maken veel geluid en die hoor je dan ook bijna overal. De papegaaien en de parkieten lijken erg veel op elkaar maar aan het geluid, de grootte en als je goed kijkt aan de kleur kun je ze van elkaar onderscheiden.

Hieronder drie loras in een boom:

Lora

Parkieten en ook lora’s zitten graag in bomen en op cactussen. Op de onderstaande foto’s een aantal parkieten:

Parkiet

Parkieten

Tijdens de wandeling heb je een mooi uitzicht over het Gotomeer en de schitterende natuur van Bonaire:

Wandeling1

Wandeling2

Na de wandeling zijn we nog naar Playa Frans gereden waar we deze pelikanen tegenkwamen.

Pelikaan_1

Pelikanen

Gisteren hebben we in de ochtend met Ben afgesproken om een proefvaart te maken met zijn bootje. Het bootje ligt bij Lac Bay. Binnenkort gaan we met de boot en de onderwatercamera op pad om de mooie mangroven te gaan bekijken vanaf het water. Het varen met het bootje was een fantastische ervaring! S’middags zijn we weer bij Pink Beach wezen snorkelen, dicht bij de kust zat een jonge Southern Stingray (rog) die een tijdje bij ons bleef zwemmen. Jammer genoeg hadden we geen camera bij ons!

Vandaag zijn we met pa en ma naar Lac Cai geweest. Het was er erg gezellig met de vaste band.

Laccai

Bij lac Cai vind je ook de schelpenbergen:

Schelpenberg

Donkey Sanctuary (nogmaals), Lagoen, Grotten en duik bij Pink Beach


2007
02.23

Nadat we zelf al bij de Donkey Sanctuary waren geweest, zijn we nu met pa en ma nog een keer wezen kijken. Ook deze keer was het weer dolle pret en staken veel ezels hun koppen weer bij ons in de auto in de hoop iets lekkers te kunnen eten (brood of een richtingaanwijzer).

Ezelraam

Ezels

Op het eiland is een ware “ezel babyboom” aan de gang. Ook in de Donkey Sanctuary worden veulentjes geboren.

Ezeltje

Gisteren (de 22-ste) hebben we een rondrit gemaakt van Lac Cai naar Lagoen.  Voorbij Lagoen liggen grotten met daarin indianentekeningen.

Grotingang

Grotinside_1

Indianentekening

Helaas komen er ook cultuurbarbaren in de grotten, die de waarde van de tekeningen niet kunnen inschatten en menen daar zelfs doorheen te kunnen schrijven. Schandalig!!!

Indianentekening2

Halverwege Lac Cai en Lagoen zie je overal de mooie ruwe kustlijn van Bonaire!

Kust

Golfslag

Naast loslopende ezels, kom je hier op het eiland ook veel bokken en geiten tegen die lekker in de natuur rondlopen. De geiten en bokken hebben ook de lente in hun bol, want overal zie je veel kleintjes rondlopen. Dit geitje nam heel even de tijd om ons te bestuderen en ging daarna weer verder met zijn lunch… een sappige bolcactus.

Bokje

Bokje2

We hebben ook nog gedoken bij Pink Beach terwijl pa en ma nog een rondje zoutpannen reden. Toen we weer boven water kwamen  zaten ze heerlijk onder de palmboom te genieten. Tijdens de duik kwamen we deze twee Sanddivers tegen.

Sanddivers

We zagen dit keer ook veel Wide Mesh Sea Fan (waaierkoraal).
Widemeshseafan

Pa en ik zijn nog even creatief geweest met de boom hier in de tuin. Al moeten we wel zeggen dat de vogelverschrikker niet erg goed werkt en dat ie heel snel grijs begint te worden. Nu heeft ie nog het kapsel van de hulk, maar naar verwachting is ie binnen een paar dagen rijp voor het bejaardenhuis.
Boom_1

Carnaval @ Bonaire


2007
02.19

Gisteren de 18de zijn we naar de optocht in Kralendijk geweest. Het was een bonte optocht met veel vrolijke mensen en heel veel herrie afkomstig van de optochwagens, met daar doorheen knallend de Nederlandse carnavalshits van een aantal jaar geleden van restaurant Mona Lisa. En nou die handjes de lucht in….. no woman no cry…..

Bobmarley

Dikkekont

Elmo

Groep

Jochiemetlollie

Leguaan_2

Luiestoel

Masker

Oudevrouw

Prinsesjes

Veren1

Veren2

Veren3

Veren4