Archief voor de maand april, 2012

Het zit er weer op!


2012
04.04

Maandag zijn we nog en keer het park ingereden en zijn bij het Wayakà gaan zwemmen. De eerste 2 uur waren we er helemaal alleen, wat een fantastische plek! Daarna kwam er een groep van ongeveer 15 duikers en was het gedaan met de rust. Wat een goede voorbereiding hadden die Amerikanen getroffen. Ga je een uur rijden naar deze duikstek en dan vergeet je je wetsuit mee te nemen, tenminste dat maakten we op uit het Amerikaanse geschreeuw van een man langs de kant tegen zijn “wife” die al in het water stond. Weer een ander was vergeten zijn fles open te draaien en moest na kopje onder te zijn geweest aan de buddy vragen of hij de fles wilde opendraaien. Weer een ander stond al een kwartier in het water te wachten met automaat in de mond tot de anderen ook het water inkwamen.

Erg goed georganiseerd en voor ons best wel vermakelijk om te zien, wat een prutsers. Blijkbaar konden ze onderwater ook niet goed in een lekker ritme komen, na een half uurtje kwamen ze allemaal alweer boven en gingen zich klaarmaken voor een tweede duik.

Anna bij mama op de rug tijdens het snorkelen.

Na een paar uurtjes vielen de oogjes van Maarten en Anna dicht, lekker slapen op het strand in de schaduw van de rotswand.

Tijdens het snorkelen heb ik (Mark) de onderwatercamera maar weer eens uitgeprobeerd. Hieronder wat foto’s van de vissen die ik tegenkwam.

Midnight Parrotfish

Rainbow Parrotfish

en deze flounder

Daarnaast nog een viertal kleine squids gezien, helaas zijn de foto’s daarvan niet scherp. We hebben erg genoten van dit strandje en hopen er nog veel vaker te mogen komen.

Op onze laatste dag zijn we druk bezig geweest met koffers pakken, auto’s wassen, hebben we oma Mieke nog even op de koffie gehad en hebben we nog even een paar uurtjes genoten van het zwembad. De maan was in de felle blauwe lucht goed te zien en gelijktijdig was rond de zon een halo te zien. Erg mooi om te zien, helaas kon ik beiden niet op 1 foto vastleggen.

Voordat we naar het vliegveld gingen zijn we nog even bij Natalya langsgereden om afscheid te nemen en om wat spullen uit de koelkast af te geven. Op 3 april om 19.40 uur Bonaire tijd vlogen we terug naar Nederland met de KL0764, de Anna Pavlova  (McDonnell Douglas KLM MD11 PH-KCH).

Maarten heeft bijna de gehele terugvlucht geslapen, Anna maakte een lekker bedje op de grond en heeft daar een aantal uur geslapen. Vliegen gaat met de kids gelukkig erg goed. Anna vindt de stewardessen erg interessant en banjert ze  vrolijk achterna en helpt waar nodig.

Op woensdag 4 april om 10.20 uur zijn we geland op Schiphol en ome Leon stond ons daar op te wachten. De vakantie zit er weer op. We hebben erg genoten en hopen snel weer terug te kunnen naar ons geliefde eiland.

AYO,

Anna, Maarten, Daniëlle en Mark

Washington Slagbaai National Park


2012
04.01

Gisteren (zaterdag) zijn we met de kids naar Washington Slagbaai National Park geweest. Maarten vond het allemaal wel best en Anna vond alles fantastisch mooi. Mooi he!, klonk het vaak vanaf de achterbank. Een zeer gezellige en geslaagde dag.

In het park hebben we veel foto’s gemaakt. Hieronder foto’s van de de route door het park:

Salinå Matijs

Playa Chikitu

Boka Chikitu

Uitzicht landinwaarts bij Boka Chikitu

Bonairiaanse koe

Een Caracara of op z’n papiaments Warawara

Seru Grandi

Boka Kokolishi

Pos Mangel

Seru Bentana

Malmok, het meest noordelijk gelegen punt van Bonaire

Boka Bartol

Boka Katuna

Playa Bengé

Put Bronswinkel

Brandaris (hoogste berg van Bonaire, 241 meter hoog)

Shishiribana

Playa Funchi

Bise Morto

Wayakà

Saliña Wayaca

Boka Slagbaai, lunchen met op de achtergrond Saliña Slagbaai

Saliña Slagbaai

Op een paar meter afstand kwam deze flamingo langs vliegen:

Juwa Pass

Rond een uur of half 3 waren we weer bij de ingang van het park. We zijn daarna doorgereden naar Jibe City voor een “verkoelende” duik in de zee. Gisteravond zijn we als afsluiter van weer een fantastische dag met z’n viertjes wezen uiteten bij restaurant At Sea Bonaire met als toetje een ijsje van Gio’s.

Het meest onder de indruk van het dagje park waren we toch wel van Wayaka. Wat een mooi strand en wat een pracht van een koraal ligt daar voor je voeten! We hebben besloten dat we onze laatste volledige dag op Bonaire op dit strandje gaan doorbrengen. Morgen (maandag) gaan we er weer heen om te snorkelen!

Vanavond gaan we bij Luc, Nataliya en Elina pizza eten van Pasa Bon Pizza. Erg lekkere en vooral ook grote pizza’s. Het zwembad waar Luc druk mee in de weer is geweest is inmiddels gevuld met water, we zijn erg benieuwd hoe het er nu uitziet.

Aankomende dinsdag is alweer de laatste dag op Bonaire. In de avond vliegen we weer terug naar Nederland. Met gemengde gevoelens zullen we Bonaire weer verlaten. Aan de ene kant zijn we heel blij om weer naar Nederland te gaan en daar onze familie en vrienden weer te zien. Aan de andere kant balen we dat we al het moois op Bonaire en de mensen die we hier hebben leren kennen, weer voor een tijd moeten missen. Gelukkig hebben we nog tot dinsdagmiddag de tijd om te genieten!

AYO!

Anna, Maarten, Daan en Mark