Archief voor de maand februari, 2009

Salsa, Lac Cai, Curaçao, Beestjes en volle maan


2009
02.12

Bon Dia Hulande,

De laatste update is alweer een aantal dagen geleden maar we hebben niet stilgezeten. Een aantal keer zijn we al wezen uiteten, we zijn naar Lac Cai geweest, Mieke op bezoek gehad en gisteravond een zeer gezellige avond met Monique.

Beginnen bij het begin, een aantal dagen geleden zijn we wezen uiteten bij Salsa, Anna hebben we meegenomen in de buggy en het ging eigenlijk erg goed zo met z’n drieën op stap. Anna aan een flesje melk en papa en mama lekker aan de Amstel Bright en ananassap. Een heerlijke avond! Op de onderstaande foto Anna en Daan bij Salsa met op de achtergrond de lichten van het schip Octopus van Paul Allen (Microsoft).

Annamamasalsa

Octopusbonaire
(bovenstaande foto gemaakt door Bert van Doren – naarbonaire.web-log.nl)

Afgelopen zondag zijn we naar Lac Cai geweest en hebben daar genoten van zon, zee, strand en de live band.

Strandlaccai

Annapapalaccai

Annapapalaccaiband

De volgende dag maakten we deze foto van Anna op de tafel, wat gaat haar ontwikkeling toch snel! Rollen, zitten, tenen vastpakken, op de vingers sabbelen en veel lachen zijn enkele van de ingrediënten van een dagje uit het leven van Anna!

Lieveanna

‘s Avonds weer een hele aparte zonsondergang met een greenflash en heldere lucht dus Curaçao was goed te zien:

Greenflashcuracao

Curacao

Eergisteren, dinsdag hebben we gezellig gezeten met Mieke. ‘s Avonds was het volle maan, dank aan Bert voor het lenen van de 400mm teletoeter waarmee deze foto is gemaakt.

Vollemaan

Zoals al gezegd kwam Monique, die we nog kennen van ons eerste gezamenlijke bezoek aan Bonaire in 2005 met de hele familie Van Doren, ons gisteren (woensdag) op een bezoekje trakteren. We hebben eerst een aantal uurtjes gezellig onder de porch gezeten en hebben daarna lekker gegeten bij Captain Don’s habitat. Een zeer geslaagde avond!

Moniqueopvisite

We sluiten deze update af met een aantal beesten die we de afgelopen dagen hier hebben gespot. Dankzij de teletoeter deze haarscherpe foto van een troupial:

Troupialcactus

En een uitvergroting van de kop:

Koptroupial

De schorpioen op onderstaande foto heeft een ongelukje gehad met schoenmaatje 38 en dat is wel een beetje te zien… toch een foto:

Schorpioennaschoenmaatje3

Het aantal poten op deze foto hebben we maar niet geteld, maar of het er 1000 waren betwijfelen we:

Duizendpoot

Gisteravond bij terugkomst van Captain Don’s zat deze sprinkhaan onder de porch:

Sprinkhaan

Dat was hem weer voor deze keer, voor Nederland: “snaveltjes toe en oogjes dicht, Bon Nochi, fijne avond”. Tot de volgende keer maar weer!

AYO!

Anna, Daan en Mark

Zonnetjes en maantjes


2009
02.06

Bon Dia,

Gisteren was het weer een heerlijk dagje hier op Bonaire. ‘s Middags hebben we weer lekker gezwommen in het zwembad en daarna hebben we wat boodschappen gedaan in het dorp. Doordat ze hier op Bonaire dit jaar niet hebben gespoten tegen de muggen, stikt het hier af en toe van de muggen. Gelukkig heeft Anna tot op dit moment (afkloppen) nog geen muggenbult, maar het is onvermijdelijk dat het een keer gaat gebeuren. Voor onszelf hebben we een klamboe gekocht en vannacht hebben we goed geslapen zonder te worden geprikt.

Ffrelaxen

Gisteren hebben we ook nog even ge-skyped met opa Bert en oma Anja.

Skypenmetopaoma

Aan het eind van de middag was de lucht op een enkel verdwaald wolkje aan de horizon helemaal helder blauw. Dat beloofde een mooie zonsondergang te worden… en dat werd het! Als eerste de maan rond 15.00 uur:

Maanoverdag

En toen begon het feest!

Ondergaandezon_1

Ondergaandezon_2

Een heuse green flash:

Greenflash

Ondergaandezon_3

Ondergaandezon_4

En om af te sluiten een foto van de maan… nog een aantal nachten te gaan en we hebben volle maan… dat belooft ook wat mooie plaatjes.

Maannacht2

Zo, met deze lucht in gedachten en met hulp van de klamboe hebben we vannacht heerlijk geslapen. Vanmiddag gaan we weer lekker zwemmen bij Sorobon Beach of Lac Cai.

AYO,

Anna, Daan en Mark

Zon, zee en strand


2009
02.03

Gisteren hebben we ‘s ochtends gezwommen in het zwembad bij het huis en ‘s middags hebben we gezwommen bij Sorobon Beach. Het water is daar lekker warm (30 C+) en Anna vond het heerlijk.

Dsc00018

Op de terugweg zijn we nog even over Terrace en Crown West (Santa Barbara) gereden en hebben er genoten van het uitzicht en de ondergaande zon. Wat is Bonaire toch mooi!

Vandaag zijn we weer lekker aan het relaxen, vanmiddag even boodschappen doen na het schoonheidsslaapje van Anna en zo meteen een lekkere duik in het zwembad.

AYO!

Anna, Daan en Mark