Archief voor de maand februari, 2012

We zijn weer op Bonaire!


2012
02.27

Afgelopen dinsdag (21/2) zijn we in de avond geland op Bonaire. De eerste keer vliegen met Maarten ging perfect, zijn zus Anna was erg zorgzaam en vertelde Maarten dat vliegen erg leuk was, dus hij hoefde niet bang te zijn. Maarten nam het advies van zijn zus snel in hem op en ging weer lekker verder met de stewardessen inpakken met zijn smile.

Met z'n 4-en in het vliegtuig op weg naar Bonaire. (KLM, MD11, Bonaire)

De eerste dagen hebben we lekker rustig aan gedaan, overdag zwemmen bij Jibe City en ‘s avonds lekker thuis. Donderdag in de namiddag zijn we bij Walter en Marion langs geweest om onze nieuwe aanwinst te tonen. Erg gezellig geborreld en daarna weer naar huis. Vrijdagavond hadden we afgesproken met Luc, Nataliya en Elina om gezellig bij hun in hun nieuwe huis te BBQ-en. Wat een uitzicht vanaf hun terras! We hebben lekker bijgekletst en het was super om ze na bijna 10 maanden weer te zien.

Zaterdagavond kwam oma Mieke op bezoek. Oma Mieke is de buurvrouw op nummer 15 en zij is de oud eigenaar van het huis van Bert en Anja (nummer 16). Mieke werd helemaal ingepakt door de verleidelijke lach van Maarten. Anna heeft nog lekker spelletjes gespeeld met Oma Mieke en verder was het een erg gezellige avond.

De afgelopen dagen hebben we ons prima vermaakt. Maarten heeft voor het eerst in het zwembad gezwommen en Anna was weer helemaal in haar element bij Jibe City.

Dat was hem weer voor nu, tot de volgende update.

AYO,

Anna, Maarten, Daniëlle en Mark

De bouw van onze villa van A-Z


2012
02.01

 

Zodra onze plannen een meer definitieve vorm beginnen te krijgen zullen we de vorderingen onder de categorie “Volg de bouw” plaatsen.

Momenteel bevinden we ons in de oriënterende fase, wat kunnen we bouwen, hoe kunnen we optimaal gebruikmaken van de hoogteverschillen van de kavel, welke vorm moet de woning krijgen, welke materialen vinden we mooi en vooral wat is praktisch hier op Bonaire. De woning moet goed op de wind gesitueerd worden zodat de wind goed door de woning heen kan en we gebruik kunnen maken van de natuurlijke ventilatie en koeling.

Aangezien elektriciteit en water erg duur zijn op Bonaire willen we een “groene” woning bouwen, die efficiënt omgaat met verbruik van elektriciteit en water. Het waait hier veel en de zon schijnt ook zeer regelmatig en is ook zeer krachtig, daarnaast wil het af en toe nog wel eens aardig regenen dus er zijn voldoende natuurlijke bronnen aanwezig om een efficiënte, energiezuinige en “groene” woning te bouwen.

Er is hier op Bonaire één woning die we erg mooi vinden. Op moment van schrijven staat deze ook (alweer) te koop, echter helaas valt deze ver buiten ons budget. Het betreft Cas Seru Na Laman, ontworpen door de Nederlandse designer Piet Boon. Niet al zijn ontwerpen vinden wij mooi maar deze woning vinden wij erg geslaagd als het gaat om de combinatie van modern met de tropische sferen. De woning mag ook wel een heel stuk kleiner, Cas Seru Na Laman is echt een kast van een keet en veel te groot voor wat wij willen.

Hieronder een aantal foto’s van Cas Seru Na Laman genomen tijdens één van onze vakanties op Bonaire.