Weer lekker op Bonaire!

2012
09.09

Wat is het elke keer dat we hier komen toch opvallend dat we het gevoel hebben thuis te komen. Vanaf het moment dat je van het vliegveld terugrijdt naar het huis van Bert en Anja voel je je thuis! Alles voelt vertrouwd, je hebt net een perfecte reis achter de rug met 2 kids en je bent onderweg naar een heerlijke stek om weer 12 dagen te mogen verblijven. Bonaire verwelkomt je met een heerlijk zwoele temperatuur met een verfrissend windje, verse frisse lucht en een mooie lucht van de zon die al een half uurtje onder is. We zijn er weer!

De eerste week zit er al weer op, de tijd vliegt maar we hebben ook al best veel ondernomen. BBQ-en met Walter en Marion, JibeCity, tweemaal naar het park (eenmaal lange en eenmaal korte route), Anna en Daniëlle naar de kapper, vliegtuig spotten met Anna, rondritten langs de zoutpannen, de toeristische route langs de westkust, Rondje Gotomeer…. maar gelukkig ook tijd om te hangmatten, zwemmen en dobberen in het zwembad en heel veel tijd om heerlijk te genieten van ons gezinnetje.

Rond deze tijd van het jaar is het een aantal graden warmer dan de rest van het jaar, mensen die hier wonen klagen over de warmte maar we moeten zeggen dat de warmte ons best wel meevalt. Wij vinden het best wel te doen als je een beetje uit de zon wegblijft en de schaduw en wind opzoekt. Mijn iPhone denkt er anders over, die vindt het hier regelmatig te warm (als ie aan het filmen is).

Zoals gezegd zijn Anna en Daan op dinsdag naar Anke’s siccors geweest en hebben zich daar een zomercoup laten aanmeten. We kregen meteen een handige tip voor het haar van Anna waardoor het kammen van haar haar nu een fluitje van een cent is geworden!

Anna kreeg van Anke een mooi roze vlecht, ze was helemaal in haar nopjes!

Het park (Washington Slagbaai) blijft wat ons betreft het mooiste stuk van Bonaire, elke keer weer ziet het park er anders uit door droogte of juist perioden van veel regen.

De kids vermaken zich opperbest, hoe meer kuilen in de weg hoe beter en hoe harder er in stereo wordt geschaterd vanaf de achterbank! Ons favoriete strandje is en blijft Wayaka II, tot een uur of half 1 kun je daar lekker in de schaduw genieten en op een rustige dag is er niemand anders die je stoort. Het hele strand en baai voor je zelf alleen, heerlijk!

Maarten moest nog een beetje wennen aan het zitten op het strand met zand tussen je billen en golven om je heen.

Op JibeCity is het altijd genieten, vaak zijn er kindjes waar Anna mee kan spelen.

Anna houdt van JibeCity, soms kan ze lekker in zichzelf dagdromen.

Thuis, in en om het zwembad is het ook heerlijk genieten.

Op de terugweg van JibeCity komen we meestal langs het vliegveld. Met een beetje goede timing zie je de KLM en andere vliegtuigen binnenkomen. Je kunt ze bijna aanraken, zo laag vliegen ze over!

De MD-11 van de KLM komend van Curaçao.

We sluiten deze post af met een stukje natuur, een erg mooie bolcactus die we tegenkwamen tijdens het rondje Goto-meer.

AYO!

Anna, Maarten, Daan en Mark

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.