Vogels en sprinkhaan op Bonaire

2012
03.01

Tijdens onze rondritjes op Bonaire komen we veel vogelsoorten tegen, we hebben zelfs een Kinikini (Amerikaanse torenvalk) gespot die volgens de boekjes niet op Bonaire voorkomt maar gek genoeg wel op Curaçao en Aruba. Helaas zat ie ver weg in de boom, dichterbij kon ik hem niet krijgen met de teletoeter (300mm).

We verbazen ons dat er zoveel parkieten en lora’s op het eiland zitten, het lijkt wel of er elke keer dat we hier komen er meer en meer zijn. Hieronder twee parkieten:

Afgelopen zondag op de heenweg naar Lac Cai zagen we deze flamingo’s en op de volgende foto een reiger:

Afgelopen dinsdag hebben we een rondje Goto-meer, Rincon, windmolens tot aan het nationaal park gereden. Daar kwamen we onder andere in een poeltje dit vogeltje tegen:

Vanochtend werden we onder de porch verrast door wat wij denken een nachtvlinder is, we twijfelden nog of het wellicht een sprinkhaan was. Op de foto is het niet zo goed te zien hoe groot ie is, ik schat zo’n 12 cm. Als we fout zitten horen we het graag!

Update: Vanochtend (7/3) lag onderstaande badgast te spartelen in het zwembad. Daniëlle heeft hem met een speelgoedschepje van Anna op het droge geholpen en hij sprong ineens zo’n 3 meter weg. We zijn overtuigd: het is een sprinkhaan 😉

We hebben ook al veel caracara’s (Warawara op zijn Papiaments) en visarenden zien vliegen (Gabilan di Laman), helaas waren ze of te ver weg of we hadden de juiste camera niet bij ons. We zitten hier nog wel even dus het gaat ons vast wel lukken een paar mooie plaatjes van de caracara en of visarend te schieten.

AYO,

Anna, Maarten, Daniëlle en Mark

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.