Oostkust en zwemmen bij Lac Bay

2009
12.22

Bon Noche Hulande, goede avond Holland,

Vandaag zijn we druk geweest met een aantal bezoekjes in Kralendijk om het een en ander te regelen en om boodschappen te doen. Zo vlak voor de kerst is iedereen al aan het hamsteren geslagen en om de kerstdagen niet met droog brood door te hoeven komen hebben we de koelkast en diepvries aardig bijgevuld. Ons natje en droogje hebben we binnen en we proberen nog met de kerst te kunnen dineren bij Wil’s Tropical Grill… het water loopt ons nu al uit de mond als we nu al denken aan de verrukkelijke toetjes.

Vanochtend in de tuin bij het ontbijt zat deze parkiet ook lekker te genieten van de vrucht van een boom:

Parkiet

Na de nodige boodschappen ben ik (Mark) naar de Oostkust gereden om daar wat drijfhout te zoeken om straks in Nederland weer mooie fotolijstjes van te kunnen maken. De Oostkust staat bekend om de ruwere zee en daar spoelt ook het nodige aan wat elders in zee is beland. Naast alles wat aanspoelt staat de oostkust ook bekend om de hoge golven, veel natuur, flamingo’s, roofvogels en wat zuidelijker gelegen de zoutpannen. Hier heb ik weer wat mooie plaatjes kunnen schieten.

Als eerste de grond van een uitgedroogd poeltje:

Structuur

Een zeearend met een vers gevangen visje:

Visarend

Wat foto’s van de kustlijn:

Zuidoostkust

Zuidooskust2

Zuidoostkust3

Na het slaapje van Anna zijn we met z’n drietjes naar Lac Bay gereden om daar lekker in en bij het water te zitten en te spelen. Op de heenweg kwamen we een paard tegen waar Anna vermakelijk om moest lachen, dit hebben we op film gezet. Verder kwamen we op de heenweg vlak bij Lac Cai deze fregatvogel tegen.

Fregatvogel

Op het strand bij Lac Bay hebben we van Anna erg mooie foto’s gemaakt, maar die krijgen jullie later wel te zien.

Aan het eind van de dag zijn we teruggereden en werden getrakteerd op de ondergaande zon in het gebied rondom Lac Bay. Wat nog specialer is, is dat we caracara’s tegen kwamen en die bleven gewoon voor onze neus zitten, foto momentje dus:

Caracara_1

Caracara_2

Caracara_3

De ondergaande zon in combinatie met de natuur van de mangroven en de knoek levert hele mooie plaatjes op:

Boom

Lac_sunset

Een witte reiger:

Reiger

De ondergaande zon achter een bosje cactussen:

Cactussen

Al met al een zeer geslaagde dag, we hebben weer heerlijk genoten van al het moois hier op Bonaire!

AYO!

Anna, Daan en Mark

Uw reactie

You must be logged in to post a comment.